Erilaisia kalastustapoja

Kaloja voi narrata monin eri tavoin. Tämä artikkeli esittelee erilaisia kalastustapoja uistelusta kalojen narraamiseen älylaitteen tai tietokoneen ruudulta käsin.

Uistelu

Suomalaisen pitävät erityisen paljon vetouistelusta ja se onkin yksi maamme suosituimmista kalastusmuodoista. Ennen uistelussa käytettiin perinteisiä käsikeloja sekä tervattuja soutuveneitä, mutta nykyisin käytössä on nykyaikaisia uisteluveneitä, jotka on varusteltu huipputekniikalla. Uisteltaessa voidaan käyttää yhtaikaa useaa vapaa.

Jottei vetouistelija syyllistyisi ryöstökalastukseen, tulee ruokakaloja ottaa maltillisesti. Kalastus onkin hyvä lopettaa siinä vaiheessa, kun kalastaja on saanut riitävästi saalista. Ylimääräiset kalat voi myös päästää veteen takaisin. Jos uistimessasi on useita koukkuja tai jos koukkuja löytyy raksistasi useita, voi kaloille aiheutua vammoja pään tai suun alueelle. Jos kala rimpuilee, voivat useat koukut aiheuttaa suuria vahinkoja esimerkiksi kalan kiduksille tai silmille. Jos kala tarttuu koukkuihin pahasti, on se tavallista hankalampi irrottaa ja irrottamisessa saatetaan joutua käyttämään kovakouraisia otteita. Myös koukkujen haarojen määrää kannattaa vähentää. Tällä hetkellä yksihaaraiset koukut ovat maailmalla suosittuja.

Onkiminen

Onkiminen on perinteinen kalastustapa, joka ei kuitenkaan välttämättä ole se kaikista tehokkain tapa kalastaa suuria saaliita. Onkiminen on kuitenkin vielä nykyäänkin suosittu tapa viettää aikaa ja rentoutua. Kohon seuraamisessa veden pinnalla vain on sitä jotakin.

Verkkokalastus

Verkkoja on käytetty kalastuksessa apuna jo tuhansien vuosien ajan ja Pohjoismaissa verkkokalastuksella onkin hyvin pitkäaikaiset perinteet. Nykyisin verkkokalastus on yksi pyydyskalastuksen suosituimmista muodoista. Kyseessä on myös yksi saalisvarmimmista kalastusmenetelmistä. Toisaalta myös verkkokalastaja voi kyllä jäädä ilman saalista. Jotta verkkokalastus toimisi, on tärkeää tuntea paikalliset olosuhteet. Verkot tulee laskea juuri oikeaan kalastuspaikkaan ja juuri oikeana ajankohtana. Kun kevätkutuiset kalalajit alkavat kutea, koittaa verkkokalastajien kulta-aika. Tällöin verkoilla on helppo pyytää niin kuhaa, särkeä, ahvenia, lahnoja kuin haukiakin.

Kalojen narraaminen älylaitteen ruudulta

Jos kalojen narraaminen luonnon keskellä ei houkuttele tai et muutoin pääse lähtemään kalastusretkelle, mutta haluaisit kokea kalastuksen jännitystä, kannattaa harkita erilaisia kalastusaiheisia pelejä. Esimerkiksi monissa suosituissa slot-peleissä näkyy kalastusaihe. Osaa peleistä saa pelata erilaisten bonusten ja kokeilutarjousten ansiosta täysin ilmaiseksi. Kannattaa tsekata esimerkiksi Unibet Telletusbonus ja sen mukanaan tuomat edut.

Pelien hyvä puoli on se, että niitä voi hyvin pelata vaikkapa omasta lämpimästä kodista käsin lämpimän peiton alle kääriytyneenä samalla kun ulkona myrskyää ja on harvinaisen epämiellyttävä sää. Ehkäpä jalkasi on juuri mennyt poikki eikä kalastamaan lähteminen onnistu tai ehkäpä olet aivan liian kaukana kalastusalueelta voidaksesi lähteä varsinaisesti kalastamaan. Tällöin pelaaminen voi tuoda kalastukseen liittyvää jännitystä suoraan kotiisi. Pelien parissa voi jatkaa kalojen narraamista vielä siinäkin vaiheessa, kun oikealta kalastusretkeltä on kotiuduttu. Ehkäpä olet reissun jälkeen aivan rättiväsynyt, mutta haluaisit silti jatkaa kalojen narraamista. Tunnelmaan on mahdollista päästä myös pelien kautta.